Türkiye'nin ilk altın fabrikası

Hakkımızda

Türkiye'nin ilk altın fabrikası

Hayaller...

1970’li yıllarda Kapalıçarşı’da kuyumculuk işi ile uğraşan Rıfat Kemahlı ve Raşit Hoşgör’ün, yaptıkları işi üretim ve yurtdışına ihracat faaliyetine çevirme hayali ile Arpaş’ın ilk adımları atılmıştır.

 

Türkiye'nin ilk altın fabrikası...

Bu adımlar ile 1982 yılında kurulan Firma, hayallerini kısa sürede gerçeğe çevirerek, Türkiye’de altın takı imalatında fabrikalaşıp altın takı ihracatını gerçekleştiren ilk firma olmuştur ve hali hazırda 81 ülkeye ulaşmaktadır.

İlk yıllarda, Kapalıçarşı’da küçük atölyelere fason olarak ürünlerini imal ettirerek işe başlayan Arpaş, kalitenin ve üretimde standartlar oluşturmanın önemini her daim ilke edinerek, 5 asırdır Kapalıçarşı ve çevresinde gerçekleştirilen altın takı üretimini 1984 yılında Merter’deki fabrikasında tek çatı altında toplamıştır.

 

5 Kıtada 81 Ülkeye İhracat... 

Kuyumculuk sektöründe gerçekleştirilen ihracat atakları ile, sektörde ihracatın gerçekleşmesini sağlayacak kanunların oluşmasına da ön ayak olan Arpaş; bu kapsamda, ilk kurulduğu günden bugüne sektöründe en yüksek teknolojiyi kullanan ve teknolojiye sürekli yatırım yapan, üretimde işinin ehli ustalar ile birlikte mühendisleri de istihdam ederek kuyumculuk sektörünün insan kaynakları yapısında da köklü bir değişiklik yaratan ve vizyon kazandıran bir firma olmuştur. 1982 yılında kuruluşu ile birlikte, ilk olarak Dubai ve Suudi Arabistan pazarına giriş yapan Arpaş, 1987 yılında ABD’yi de hedef pazar olarak belirlemiş ve pazarın yüksek standartlarda üretim anlayışı ile teknolojisini birleştirerek, 1988 yılında ABD’de ilk ofisini açmıştır. Hali hazırda, ihracat hacminin %20’sini ABD pazarı oluşturmaktadır.
1993 yılına kadar sadece dünya pazarlarına ihracat misyonuyla hareket eden Arpaş, kazandığı deneyimlerini 1993 yılından bugüne Türk kuyum tüketicisi ile de paylaşmaktadır. 2013 yılı itibari ile Esenyurt'taki yeni binasında faaliyetini sürdüren Arpaş, 49,000 m2 kapalı alan üzerine kurulu, geniş üretim teknolojilerine sahip yeni fabrika binası, 1350 kişilik deneyimli kadrosu ile sektörü özelinde Avrupa’da 1. sırada yer almaktadır.
Arpaş kuruluşundan bugüne devam ettirdiği kalite, çevreye duyarlı üretim/hizmet anlayışı ve özgünlük ilkeleriyle ülkemizde ve 81 ülkede, altın, gümüş, altın-gümüş ve pırlanta tasarımları olmak üzere 900,000'e yakın modelden oluşan geniş takı koleksiyonu ile tüm dünya genelinde sektörün öncü firmaları arasında bulunmaktadır.

 

Satış ve Pazarlama...

Arpaş’ın satış ve pazarlama faaliyetleri dört ayrı organizasyonla yönetilmekte ve ürünlerimiz dünya pazarlarına ağırlıklı olarak toptancılar ve mağaza zincirleri aracılığı ile, Türkiye’nin her yerine ise yetkili satıcılarımız, perakende kuyumcular ve bazı büyük toptancılar ile ulaşmaktadır. New York’da bulunan ofis aracılığıyla Amerika’ya, Antalya’da bulunan Yasemin Takı ile Akdeniz Bölgesi’ne, İstanbul’da bulunan Arpaş Akademi ile tüm Türkiye’ye ve Genel Merkez’de bulunan satış-pazarlama kadromuz ile tüm Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine ulaşılmaktadır.

Kuyum üretimindeki hemen her ürün grubu ve teknolojiye aynı çatı altında sahip olan dünyanın sayılı üreticilerinden biri olarak ve kuyum üretiminde en üst basamak sayılan altın saat üretimi ile alanımızda oldukça ayrıcalıklı bir konumla, hali hazırda altın takı ithalatının serbest olduğu her ülkeye ihracat gerçekleştirilmektedir. Bu anlamda Arpaş, 5 kıtada 81 ülkeye ihracat yaparak ve tüm dünyaya yüksek kaliteli ürün ve sürdürülebilir hizmet sunarak Türk kuyumculuk sektörünün lideri konumundadır.

Aynı zamanda, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin 2015 yılsonu raporlarında 136,2 milyon dolar döviz girdisi ile ilk 500 firma arasında 102. sırada yer almakla birlikte, hali hazırda dünyanın en büyük 5 altın takı üreticisi arasında bulunmaktadır.